FAQ

Ce înseamnă online backup?
Online Backup sau copie de sigurantă online, este o metodă de stocare a datelor în care fişiere, foldere sau întregul conţinut al unui hard disc sunt salvate în mod regulat pe un server la distanţă sau un computer cu o conexiune de reţea.
Unde se salvează informaţia?
Informatia este stocată pe servere BackitUp, din centrul de date propriu.
Cât de sigur este transferul informaţiei dintre client şi server?
Transferul fişierelor se realizează prin HTTPS (HyperText Transfer Protocol/Secure), care beneficiază de criptare pe 128 de biţi şi este deja mai mult decât suficientă pentru uz comercial. De asemenea, puterea de criptare nu se bazează exclusiv pe numărul de biţi utilizate în criptare. Alegerea unei surse aleatorii este la fel de importantă. În plus, datele sunt criptate şi comprimate înainte de a se trimite de la client la server, care cu siguranţă îmbunătăţeşte securitatea. Practic în timpul tranferului, datele sunt criptate de două ori.
Cum este menţinută confidenţialitatea datelor pe serverul de backup?
Toate datele sunt criptate cu ajutorul unei chei de criptare definită de utilizator, înainte de a fi trimise serverului de backup online. Cheia de criptare nu este stocată pe serverul BackitUp. Fără această cheie de criptare, datele de pe serverul de backup nu pot fi vizualizate. Utilizatorul de backup este singura persoană care poate decripta datele pentru a putea vizualiza conţinutul lor.